dimarts, 19 de febrer de 2008

INICIATIVES QUE VALEN LA PENA

Sóc amant de les noves tecnologies, de la societat de la informació i sobretot de la TELEDEMOCRÀCIA ACTIVA....
És per això que no puc deixar passar l'oportunitat de difondre aquesta magnifica iniciativa, que pretèn relacionar dos aspectes tan importants per a la societat en la que vivim, com són les noves tecnologies de la informació i la comunicació i la solidaritat.


Com no podia ser d'altra forma, darrere d'aquesta gran idea, entre altres, està el meu gran amic, Jose Antonio Rodríguez, l'Alcalde de Jun, al que des d'ací l'ànime a seguir treballant com ho fa, sempre pensant en millorar la societat en la que vivim. ÀNIM!!!!


I a tots vosaltres, vos anime a difondre aquesta noticia per tot arreu i sobretot, entre els alcaldes i alcaldeses que conegueu, donat que també podran participar alcaldes i alcaldesses de tot arreu.

Ja han comunicat la seua intenció de participar, alcaldes d'Asturies, Galicia, Extremadura, Catalunya, Murcia...


TELEMARATÓ S.O.S. AJUDA ICA-PERÚ

Quan a l'estiu passat va ocorrer el trist terratremol en la localitat de ICA (Perú) deixant al seu pas centenars de morts, els mitjans de comunicació es van fer eco d'ixa trista noticia que va conmocionar al món. No van tardar en aplegar les ajudes internacionals i es va poder atendre les primeres necessitats. No obstants, un temps després, quan ha deixat de ser noticia el terratremol, els habitants d'ICA segueixen passant fam i intenten subsistir amb els seus propis recursos , les inclemencies del temps i d'una vida amb un futur poc esperançador sense una ajuda externa.
És quan naix "Guadalinfo Solidario", un projecte que pretèn visualitzar la capacitat de convocatoria de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en un projecte que involucra als 660 municipis andalusos de menys de 10.000 habitants que conformen la xarxa Guadalinfo i que convertiran EL PRÒXIM 21 DE FEBRER als seus alcaldes en portaveus d'una solidaritat que es comunica més enllà de l'Atlàntic.

És una important jornada maratoniana que serà conduida per un periodista i una senyal institucional transmesa vía satèlit per a que qualssevol mitjà de comunicació es puga conectar desde l'inici de la jornada amb els 660 alcaldes que en intervencions de 2 minuts resumiran les aportacions que en cada municipi s'han realitzat per a col·laborar amb este important projecte solidari a través d'una sencilla videconferencia que serà realitzada desde el municipi de Jun (Granada) fins cada un dels centres Guadalinfo que un a un aniran conectant-se, amb una tecnoligia se sotware lliure oberta que s'utilitza habitualment en els Centres Guadalinfo.

És la primera vegada que un esdeveniment d'estes característiques, en el que es convoca als alcaldes d' una región completa a participar en un acte en xarxa, es realitza a Europa, segons ha informat el Global Cities Dialogues que conforma a la principal xarxa de ciutatas digitals del món i que té la seua seu en Issy Les Molineaux (París) i suposa una fita important per al desenvolupament de la teledemocracia activa segons les paraules del màxim responsable André Santini.
Representants del mon de la cançó i l'espectacle com Miguel rios, aniran passant per l'stand habilitat en el centre de noves tecnologies de Jun o entrant en el centre de noves tecnologies de Jun o entrant a través d'Internet per a acompanyar una jornada que pretèn ser el referent en europa sobre conexió en línea d'autoritats lcoals amb una excusa molt solidaria. Els responsables de la iniciativa han assenyalat que el Centre Guadalinfo n´mero 661 d'Andalusia serà el Centre Cirtual ICA en Perú, que també entrarà en conexió amb el Telemarató des de l'altra part de l'Atlàntic amb personalitats del món de la política local i nacional del país andí.

Tant la Federación Andalusa de Municipis i Provincies (FAMP) com la Federació Espanyola de Municipis i Provincies (FEMP) recolzen esta iniciativa i faran una ampla defusió entre els ajuntaments del seu àmbit.

Blogs per a conectar-se: http://alcaldejun.blogspot.com/ http://nicolassolidario.blogspot.com/


dijous, 14 de febrer de 2008

AMB ZAPATERO, TORNA A CREURE EN LA POLÍTICA

Aquest video ja fa setmanes que va circulant per tot arreu, però quan el vaig vore per primera vegada, em va causar tal satisfacció, orgull i admiració, que considere que ha d'ocupar un espai en aquest Blog.